Typecursus online

De typecursus voor kinderen in groep 7 en 8

Speciale versie voor kinderen met dyslexie

Goed en snel leren typen doe je met de typecursus van Typewriter.
Dé online typecursus.

Kinderen komen al jong in aanraking met de computer en het toetsenbord.
Op school wordt er dagelijks mee gewerkt. Het is daarom belangrijk dat een kind op een juiste en nauwkeurige manier met 10 vingers het toetsenbord leert gebruiken en goed en snel leert typen. Met een goede typecursus is een kind beter voorbereid op de toekomst in het voortgezet onderwijs en toekomstige beroepen.

Het is belangrijk dat een kind niet alleen snel maar ook nauwkeurig met tien vingers leert typen.

Leeromgeving
Wordt de typecursus bij jou op school niet door ons gegeven? Of kun je deze niet op de geplande dagen en tijd bij ons doen? Geen probleem, doe dan je cursus volledig online met “Typewriter”. Het beste online pakket om goed en snel blind te leren typen! Dit typeprogramma is met en door ervaren typedocenten ontwikkeld.  In Typewriter maak je alle opdrachten en communiceer je met je typecoach.

Waarom Typecursus met Typewriter?

 • Certificaat binnen 25 weken

 • Leuke en rustige leeromgeving

 • Altijd en overal online oefenen

 • Heldere instructie en ondersteuning van je (online) typecoach

 • In jouw eigen tempo 24/7

 • Uniek score- en rapportagesysteem

 • Feedback op resultaten

Typewriter

Het beste online pakket om goed en snel blind te leren typen! Waarom het beste typeprogramma? Typewriter is niet zoals veel andere programma’s alleen door een programmeur gemaakt. Dit typeprogramma is in ons eigen bedrijf met en door ervaren typedocenten ontwikkeld. Onze jarenlange ervaring met het geven van klassikale lessen zijn in dit pakket verwerkt. In Typewriter maak je alle opdrachten en communiceer je met je typecoach.

Flexibele tijdsindeling
Heb je een drukke week op school of een voetbal competitie. Je kunt zelf je les tempo bepalen. Je doet de cursus wanneer jij dat wilt. Typewriter heeft een rustige leeromgeving, waardoor je in alle rust goed leert typen. Je kan waar je ook bent via internet oefenen in Typewriter!

Persoonlijke begeleiding (typecoach)

Ook al doe je de typecursus online, dus zonder een juf of meester, er is zeker wel begeleiding. Deze typecoach begeleidt je tijdens de cursus. Heb je vragen dan kun je die stellen. De typecoach motiveert de cursist wanneer deze een aantal dagen niet (voldoende) heeft geoefend.Hij/zij bekijkt de gemaakte oefeningen en geeft aan wat nog niet helemaal goed is aan de gemaakte opdrachten. De typecoaches zijn via mail en tijdens kantooruren te bereiken via de telefoon.

Het is belangrijk dat een kind niet alleen snel maar ook nauwkeurig met tien vingers leert typen.

Lespakket
Het lespakket bestaat uit:

 • Lesboek

 • Handleiding typewriter

 • Lesschema

 • Stikkervel met gekleurde stikkers om op je eigen toetsenbord te plakken. 

Echter tegen een kleine meerprijs ontvang je een nieuw, met stikkers afgeplakt, toetsenbord, deze past op alle computers (behalve op een tablet). Dit toetsenbord is dan van jou en blijft je eigendom. Je hoeft geen stikkers te plakken, de andere leden van het gezin kunnen het “gewone” toetsenbord blijven gebruiken. Eventueel kan een broer of zus dit toetsenbord gebruiken wanneer zij later ook de cursus gaat volgen.

Kosten
Lespakket , zoals hierboven vermeld;
€ 149,- (inclusief examenkosten)

Afgeplakt toetsenbord met USB-aansluiting:
€ 10,-

Resultaten
De scores worden netjes bijgehouden en jij en ook je ouders kunnen zien hoe je resultaten zijn en wanneer je goed oefent, steeds beter worden. Regelmatig ontvangen de ouders via mail een rapportje met de resultaten.

Certificaat
Na afronding van de typecursus ontvangt de cursist het Typecertificaat met daarop de resultaten.

Aan het eind van de cursus kan je goed en snel typen, zonder nog op je toetsenbord te kijken. Ook leer je, wanneer je dat wilt, een brief, memo en verslag in een goede indeling maken. Zo zien je werkstukken en verslagen voor school er netjes en overzichtelijk uit.