CNS de Driester kiest voor typelessen onder schooltijd

in Nieuws

De computer, netbook en tablets zijn niet meer weg te denken uit de huidige samenleving. Leerlingen gebruiken voor hun lessen op school steeds vaker de computer en zullen, welk beroep er ook gekozen wordt, in de toekomst hier ook mee dienen te kunnen werken.

CNS de Driester vindt het daarom dan ook heel belangrijk dat kinderen op de basisschool leren om
op een goede manier het toetsenbord te gebruiken en goed leren typen, zodat ze goed zijn voorbereid op het voortgezet onderwijs en voor hun toekomstige beroep. Goed kunnen typen is een van de vaardigheden die voor de toekomst van een kind heel belangrijk is. Daarom krijgt groep 7 typeles onder schooltijd.             

Uit onderzoeken is gebleken dat de leesvaardigheid van kinderen die een goede typecursus hebben gevolgd beter wordt en zij betere en langere opstellen/verslagen maakten met minder fouten.

CNS de Driester is voor deze typelessen een samenwerking aangegaan met BA&T Opleiding en Trainingscentrum uit Genemuiden. De typevaardigheid lessen worden geïntegreerd in het onderwijsprogramma. De leerlingen werken tijdens de cursus met het onlinepakket Typewriter van BA&T. Hierin worden door de leerlingen zowel op school als thuis alle oefeningen gemaakt.

Zij krijgen 22 lessen van een uur. Al deze 22 lessen worden gegeven door docenten van BA&T. De prestaties van de leerlingen worden voortdurend ook op afstand nauwlettend gevolgd door een docente van BA&T. De leerlingen en ook de ouders ontvangen digitaal berichtjes over het gemaakte huiswerk en zo kunnen de ouders de vorderingen van hun kind goed volgen. De lessen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Bij een goed gevolg krijgen de leerlingen een typediploma, dat voldoet aan alle geldende normen.

Van de inmiddels ruim 80 scholen waar BA&T typecursussen verzorgd is CNS De Driester de 21e school die kiest voor het laten verzorgen van de typecursus onder schooltijd.