Nieuwe versie Typewriter

in Nieuws

juli 2018 - Typewriter vanaf het nieuwe cursus seizoen ook beschikbaar als App

De huidige Typewriter is al geschikt voor diverse moderne besturingssystemen. De afgelopen maanden is er gebouwd aan de App-versie van Typewriter en is nu operationeel. De typewriter App is naast het bekende Windows geschikt voor Chromebook, Android, Linux, Mac, IPad enz. kortom voor (bijna) alle apparaten met een beeldscherm.

Er worden aan het pakket Typewriter een aantal nieuwe functionaliteiten toegevoegd; - Weektaak Aan het begin van iedere week is voor de cursist automatisch de nieuwe takenlijst beschikbaar, deze wordt direct zichtbaar bij het opstarten van Typewriter.

De weektaak bestaat uit twee onderdelen; -Oefeningen: Op deze takenlijst staan de oefeningen voor die week. Heeft de cursist alle oefeningen gemaakt, dan is er een spelletje beschikbaar. -Spelletjes: Dit zijn ontspannende spelletjes waarmee de cursist spelenderwijs de geleerde letters oefent. Door de typespelletjes komt de cursist in een soort ‘flow’ terecht en oefent moeiteloos het blindtypen met deze typespelletjes. - Automatisch (laten) controle van gemaakte documenten. Wanneer er een document is gemaakt kan de cursist deze door Typewriter ‘laten’ controleren.

Typewriter geeft o.a. aan waar in het document qua indeling nog iets niet juist is. Daarnaast ziet de cursist door middel van ‘kleur duimpjes’ hoe goed het document al is, wat hij/zij gemaakt heeft.


december 2017 - Nieuwe versie “Typewriter”

BA&T heeft afgelopen woensdag, 20 december, in Grand Café Zin te Genemuiden het jaar 2017 afgesloten. Tijdens deze goed verzorgde bijeenkomst is de nieuwe versie van het computertype programma “Typewriter” aan het BA&T-Team gepresenteerd.
De nieuwe versie van Typewriter is naast Windows ook voor vele andere moderne besturingsprogramma’s zoals Android en Chromebook geschikt en dus ook te vinden in de app store.
Met de eerste versie als basis is de nieuwe versie door ontwikkeld. De leerling kan nu nog beter begeleidt worden en zijn er nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Daarnaast is het pakket geschikt voor passend onderwijs, waardoor het voor de leerling mogelijk is om op zijn/haar niveau de typecursus te volgen.
In januari en februari 2018 gaan de dan startende groepen deze nieuwe versie van Typewriter gebruiken.
Deze nieuwe versie van Typewriter, is net als de vorige versie geheel in eigen beheer ontwikkeld.

TW2